latinica  ћирилица
25/05/2021 |  10:00 ⇒ 19:52 | Аутор: РТРС

Кривокапић: Данашњи дан - нови заокрет (ФОТО/ВИДЕО)

У Бањалуци је данас одржан састанак предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић и премијера Црне Горе Здравка Кривокапића, који борави у званичној посјети Српској.
Бања Лука: Цвијановић и Кривокапић - Фото: РТРС
Бања Лука: Цвијановић и КривокапићФото: РТРС

Предсједница Српске је након састанка рекла да је разговарано о односима Републике Српске и Црне Горе и унапређењу сарадње.

- Ово је била прилика да упознам премијера Црне Горе о политичкој ситуацији, да су институције стабилне - рекла је Цвијановић.

Кривокапић је изразио задовољство посјетом Републици Српској, истичући да данашњи дан представља заокрет јер је претходна власт Црна Гора врло често заборављала одређене регионе који носе префикс који није био прихваћен на најбољи начин. 

- Ми желимо да то промијенимо. Није битно како се ко осјећа, шта је по националности јер је дошло вријеме да економија доминира на овим просторима - рекао је премијер Црне Горе.

Поручио је да управо влада на чијем је челу шаље једну такву поруку - да је окренута ка бољој будућности и просперитету, првенствено грађана Црне Горе, те јачању и унапређену сарадње са свим сусједима.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Кривокапић је рекао да у времену кризе морамо да покажемо апсолутну солидарност, истичући да је за Црну Гору у овом тренутку најбитније да спремно дочека туристичку сезону. Позвао је грађане Српске да посјете црногорско приморје.

Након састанка са предсједницом Српске, премијер Црне Горе разговарао је и са премијером Српске Радованом Вишковићем.