latinica  ћирилица
26/05/2021 |  13:48 ⇒ 19:03 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Влада показала снагу и храброст

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да је Влада Српске показала снагу и храброст да у тешком времену, које диктира пандемија вируса корона, уђе у процес повећања плата свим радницима у Републици Српској.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Чубриловић каже да о квалитету предложених рјешења говори податак да их је парламент усвојио једногласно, односно да нико ни од опозиције није гласао против или био суздржан.

- Ријетко се дешава, не само у овом, него и у свим осталим парламентима, да се једногласно донесе једна таква одлука, што значи да је посао добро урађен - рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Коментаришући посебну сједницу Народна скупштине, која је одржана јуче а на којој је усвојен сет закона за повећање плата, Чубриловић је поручио да је показан висок степен јединства.

Он је изразио наду да ће у будућем периоду бити још више оваквих потеза и одлука које омогућавају боље услове за живот грађана Републике Српске.

Народна скупштина Републике Српске је једногласно, по хитном поступку, усвојила сет закона којима се плате у здравству повећавају за шест одсто, а радницима у просвјети, управи и Министарству унутрашњих послова пет одсто.