latinica  ћирилица
28/05/2021 |  15:54 ⇒ 15:57 | Аутор: СРНА

Грабовац: Некима очигледно смета рад Којића, пуна подршка од нас

Породице погинулих и несталих из Републике Српске дају пуну подршку раду директора Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих Милорада Којића на доказивању и процесуирању ратних злочина почињених над Србима у БиХ што, како наводе, некима очигледно смета.
Марко Грабовац -
Марко Грабовац

Предсједник Удружења за тражење заробљених бораца и несталих цивила из Брода Марко Грабовац рекао је Срни да породице погинулих и несталих истовремено осуђују учестале пријетње смрћу Којићу од исламских екстремиста.

Према његовим ријечима, некима у БиХ очигледно смета то што Којић јавно износи истину о страдању српског народа и тешким злочинима почињеним над Србима на читавом простору БиХ, за које нико још нико одговарао.

- Тражимо од надлежних органа Републике Српске и БиХ да одговорни за пријетње Којићу буду пронађени и најстрожије кажњени - истакао је Грабовац, који је и члан Предсједништва Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила.

Којићу је недавно непозната особа, путем друштвене мреже Фејсбук, упутила пријетње по живот чланова његове породице, вријеђајући га на националној основи. Ово је друга пријетња Којићу, којем је крајем јануара путем Фејсбука пријећено убиством.

Грабовац је истакао да Тужилаштво и Суд БиХ не раде свој посао када је у питању процесуирање ратних злочина над Србима с обзиром на то да тешке злочине почињене над Србима не желе да процесуирају.

Он је појаснио да то не желе да учине иако Република Српска посједује обимну документацију, видео снимке, изјаве свједока о ратним злочинима почињених над Србима који су раније прослијеђени на увид Хашком трибуналу, Тужилаштву и Суду БиХ.