latinica  ћирилица
03/06/2021 |  08:13 ⇒ 15:17 | Аутор: РТС

Распуцани Дончић са 42 поена донио брејк Даласу (ВИДЕО)

Прва звијезда Даласа Лука Дончић новом маестралном партијом предводио је Мевсе до новог брејка против Клиперса у Стејплс центру - 105:100. У побједи за вођство од 3-2 у серији српски центар Бобан Марјановић био је стартер.

Пети меч серије Клиперса и Мевса, и пети везани брејк. И поново је човјек одлуке у "граду анђела" био "меџик Лука".

Спектакуларни Дончић је са чак 42 поена (шест тројки) и 14 асистенција предводио свој тим до новог брејка, који их доводи на побједу од полуфинала Западне конференције.

Екипа из Тексаса је била у предности током готово цијелог тока утакмице, изузев једног периода добре игре Клиперса средином трећег периода, када су у неколико наврата имали максималних "плус пет". Ипак, Мевси су предност брзо вратили на своју страну и у посљедњи квартал ушли са двоцифреном предношћу.

Међутим, на крају је ипак виђена неизвјесна завршница, пошто је домаћи састав серијом тројки и брзих поена дошао на "минус један" (101:100), имао напад и два шута за вођство, али га није "узео", а посљедњу прилику за продужетак у посљедњим моментима сусрета промашио је иза линије за три поена Кавај Ленард.

Овај узбудљив меч српски горостас Бобан Марјановић одиграо је као стартер, те је за дваедесет минута у игри забиљежио девет поена и седам скокова.

Једини двоцифрен уз Дончића у побједничком састaву био је Тим Хардавеј џуниор са 20 поена.

Код Клиперса, који су поново изгубили утакмицу на свом паркету и који се сада налазе на рубу елиминације најзапаженији Пол Џорџ са 23 поена, док су Кавај Ленард и Реџи Џексон додали по 20.

Наредни, шести дуел ове серије на програму је у недјељу у Даласу.