latinica  ћирилица
07/06/2021 |  10:45 ⇒ 10:48 | Аутор: СРНА

Дјеца Косова и Метохије у гостима код дјеце општине Језеро

Језеро је једна од локалних заједница која је ове године по први пут укључена у велики пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" који ће бити реализован од 19. до 27. јуна, саопштено је из ове општине.
Снежана Ружичић и Милорад Арлов - Фото: СРНА
Снежана Ружичић и Милорад АрловФото: СРНА

- Петнаест општина у Републици Српској, међу којима је и Језеро, угостиће 579 дјеце од 10 до 15 година у пратњи 54 просвјетна радника са Косова и Метохије - наводи се у саопштењу и додаје да ће Језеро у сарадњи са СПЦ у Језеру, а заједно са општином Челинац, бити домаћин дјеци из братске им општине Звечан.

Начелник општине Језеро Снежана Ружичић изјавила је да им је задовољство што ће дјеца са Косова и Метохије бити гости својим вршњацима у Језеру, те да се и дјеца и родитељи радују спајању нераскидивих веза.

Општину Језеро посјетио је предсједник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов који је разговарао са начелницом ове општине, са парохом парохије језерске прозопрезвитером Миладином Самарџићем и са директором Основне школе "Вук Караџић" Миланком Васиљевић.