latinica  ћирилица
07/06/2021 |  11:06 ⇒ 12:21 | Аутор: РТРС

Зворник: Радно вријеме недјељом до 12 часова (ВИДЕО)

Оно што је мјесецима најављивано, у Зворнику је реализовано. На радост више од хиљаду запослених у трговинском сектору - трговинским и занатско-предузетничким радњама скраћено је радно вријеме недјељом до 12 сати.
Трговина - Фото: РТРС
ТрговинаФото: РТРС

Радници ће имати више времена за одмор, а послодавци који се не буду придржавали мјера, биће кажњени.

Запослени ће коначно добити слободно недјељно поподне и прилику да одморе. Ова одлука обрадовала је и Драгицу Удовичић која већ 20 година ради као трговац и за коју је годинама недјеља била радни дан.

Значи нам много. За нашу породицу да смо слободни , да смо са њима, значи нам пуно заиста. Драго нам је да је неко препознао, да је градоначелник препознао ту нашу жртву и захваљујемо се и свим његовим сарадницима што су донијели такву одлуку, што се неко и нас сјетио - истакла је Драгица.

Одлуком Градске скупштине о новом радном времену, дефинисано је да трговинске, односно занатско-предузетничке радње у Зворнику недјељом могу радити од 6 до 12 сати. Од правила су изузете радње које се налазе у склопу Аутобуске станице и бензинских пумпи, односно драгстори. Ова одлука је одлична, кажу грађани.

За надлежне у Зворнику нема дилеме, најновија одлука је потврда да интерес појединца мора бити изнад интереса профита.

- Мислим да смо урадили добро за запослене у трговинском сектору прије свега, а да послодавци њихови и наши суграђани неће трпити неке озбиљне посљедице. Важно је да запослени у трговинама имају слободно бар то недјељно поподне, да провесу са члановима својих породица, са својом дјецом, да и они уживају у благодетима тог недјељног породичног ручка - рекао је Зоран Стевановић, градоначелник Зворника.

Надзор и контролу спровођења ове одлуке обављаће надлежна тржишна инспекција и комунална полиција. Новчаном казном од 1.000 до 3.000 марака казниће се за прекршај правно лице, ако не истакне или се не придржава утврђеног радног времена.