latinica  ћирилица
07/06/2021 |  15:48 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Потписан Меморандум о сарадњи економских факултета Бањалуке и Београда (ВИДЕО)

Добра вијест за будуће студенте Економског факултета у Бањалуци. Потписан је меморандум о сарадњи у реализацији међународних студијских програма са београдским Економским факултетом. То ће омогућити нашим студентима, који у првој години студирања испуне одређене услове, да школовање наставе у Београду и након окончања студија добију диплому Универзитета у Лондону.
Економски факултет - Фото: РТРС
Економски факултетФото: РТРС

Најбољи студенти Економског факултета у Бањалуци имаће прилику да након прве године школовање наставе у Србији и добију диплому Лондонске школе економије и политичких наука.

То ће им омогућити Меморандум о сарадњи у реализацији међународних студијских програма који су потписали декани економских факултета универзитета у Бањалуци Миленко Крајишник и у Београду Бранислав Боричић.

Постоје одређени услови који морају да буду испуњени - за упис на овај студијски програм студенти морају имати просјек оцјена од 8,5, те положене све испите до 15. септембра сљедеће године, те познавање одређеног нивоа енглеског језика са сертификатом.

Око 30 студената Економског факултета у Београду је завршило студије по овом програму који траје већ четири године. су добили дипломе и београдског и лондонског универзитета. Сви су остали у Србији.

- Диплому Лондонске школе економије стекло је 30 студената из прве генерације, читаво школовање одвија се у Београду и сви ти студенти остају у Србији. На овај начин даћемо скроман допринос спречавању масовног одласка наших најбољих студената - истакао је Боричић.

Студентима бањалучког Економског факултета, који су тренутно на првој години, студирање по овом програму биће накнадно омогућено.