latinica  ћирилица
07/06/2021 |  21:27 ⇒ 08/06/2021 | 10:35 | Аутор: РТРС

Боровчанин: Ратни пут генерала Младића био је блистав (ВИДЕО)

Као официр, професиналац, изузетна личност, херој у биткама, човјек који је носио посебну енергију и његов ратни пут као и цијела каријера били су блистави, поручио је пензионисани полицијски генерал Љубиша Боровчанин у нашој емисији "Актуелно".
Актуелно - Фото: РТРС
АктуелноФото: РТРС

- Када се прича о пресудама, углавном се говори колика ће бити, и то постаје печат тог човјека. То код Ратка Младића није случај, јер она може имати и шире контотације, али ја сам велики оптимиста, очекујем ослобађајућу, или у најмању руку понављање поступка - нагласио је Боровчанин.

Он наглашава да ће и лично за њега ноћ бити дуга и пуна наде.

- Ради се о људима којису били прекаљени ратници, а тај је и генерал Младић и он тако дочекује и одлуку. Знам тачно како ће генерал поднијети пресуду, каква год она била - поручио је Боровчанин.

Изрицање пресуде заказано је за сутра у 15 часова. Читање пресуде трајаће сат времена, а јавност ће у одгођеном времену од пола сата моћи све то да чује. Та пракса је у Хагу уведена након самоубиства Слободана Праљка.

Екипа РТРС-а пратиће све оно што се буде дешавало уочи, током и послије изрицања пресуде. Све ово моћи ћете да пратите у нашем Отвореном програму.

Емисију Актуелно погледајте ОВДЈЕ.

Повезане вијести:

Уочи правоснажне пресуде генералу Младићу - породица и одбрана очекују да буде ослобођен (ВИДЕО)