latinica  ћирилица
09/06/2021 |  18:27 | Аутор: СРНА

Вишковић: Епидемиолошка ситуација стабилна

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да је епидемиолошка ситуација у Српској стабилна, а процес вакцинације иде зацртаним током.
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

- Вирус корона нас је у протеклих годину дана спутао у неким нашим намјерама. Сви се надамо да ћемо у наредном периоду да се вратимо у оквире у којима смо живјели прије избијања епидемије - рекао је Вишковић на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

На новинарско питање о Дому за стара лица у Љубињу, за који је Влада Републике Српске 2018. године издвојила три милиона КМ, Вишковић је навео да је ријеч о објекту који је реновиран.

- Требао је да буде у функцији као дом за стара лица, а онда је епидемија вируса корона то све зауставила. Чак је у једном тренутку било размишљање да то буде резервни ковид објекат за подручје Херцеговине - рекао је Вишковић и додао да ће у наредном периоду бити одлучено у које сврхе ће бити употребљен тај објекат.

На питање да прокоментарише идеју о томе да се Дан Републике Српске обиљежава 15. фебруара, Вишковић је истакао да су то спекулације и да Дан Републике остаје 9. јануар.

- Са српским чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком сам сваки дан и нисам чуо за ту идеју. Дан Републике је 9. јануар и он остаје, а не бих трошио вријеме на спекулације. Довољно смо поднијели критика и пријетњи везано за 9. јануар и никад нико неће оспорити да је тај дан - Дан Републике Српске - рекао је Вишковић.