latinica  ћирилица
12/06/2021 |  16:19 | Аутор: РТС

У Сплиту нападнут млади пар из Србије

Хрватска полиција објавила је да је синоћ у Сплиту, пола сата иза поноћи, нападнут млади пар из Србије, пренио је портал Индекс. Низ напада у Сплиту – прије неколико дана нападнути су Руси због дресова руске репрезентације.
Сплит (Фото: Wikimedia) -
Сплит (Фото: Wikimedia)

Сплитско-далматинска полиција је добила дојаву да је неколико непознатих особа на подручју плаже Овчице у Сплиту физички напало двоје страних држављана из Србије, 25-годишњег мушкарца и 26-годишњу жену, пренио је портал Индекс.

Полиција је изашла на лице мјеста на којем пронашли двије жртве напада.

Kако Индекс сазнаје, дјевојка није имала видљиве повреде, а младић је одбио љекарску помоћ.

Полицајци су на њему видели маснице и огреботине, али им се захвалио и рекао да му љекарска помоћ није потребна.

Истрага је у току, као и потрага за починиоцима.

Низ напада у Сплиту 

На истој плажи, дан раније, догодио се још један физички сукоб. Потукли су се 23-годишњи Француз и 23-годишњи хрватски држављанин, а Француз је Хрвата, како наводи Слободна Далмација, ударио боцом у главу.

Полиција пак наводи како је након љекарског прегледа утврђено како су обојица задобила тек лакше тијелесне повреде. И за тај случај је покренут истрага.

У Сплиту се догодио још један напад, а страдали су Рус и Украјинац. Kако пише Слободна Далмација, хулигани су у центру града, у Мармонтовој улици, напали кошаркаше, будући да су им засметали дресови руске репрезентације.

Полиција је открила и пријавила малољетника, који је од раније познат полицији по насилништву, због кривичног дјела изазивања нереда из мржње, за што је предвиђена казна од шест мјесеци до пет година затвора.

Сумња се да је напад био организован. Украјинац је задобио лакше тијелесне повреде, а Рус није повријеђен.