latinica  ћирилица
12/06/2021 |  19:24 ⇒ 19:49 | Аутор: РТРС

Добој: У септембру најкасније почетак изградње нове зграде Градске управе (ВИДЕО)

Најкасније у септембру, требало би да почне рушење старог објекта градског административног центра у Добоју и почетак изградње новог.
Нова зграда Градске управе у Добоју - Фото: РТРС
Нова зграда Градске управе у ДобојуФото: РТРС

За око три године, градске и републичке институције, требало би да буду под једним кровом.
Пројекат вриједан 28 милиона марака, у наредних десет година, биће финансиран средствима града.

У току је избор извођача радова, а посао ће бити додијељен фирми која достави најповољнију понуду и гаранцију за квалитет радова. Имаће обавезу да у року од три године заврши изградњу, а први радови почеће чим се окончају тендерске процедуре. Биће то модеран и функционалан објекат .

Борис Јеринић градоначелник Добоја истиче да вјерује да ће то бити у овој години, најкасније до септембра мјесеца.

Под кровом нове зграде од 18.000 квадрата, биће смјештене градске и републичке институције. Грађани би тако имали све услуге на једном мјесту.

Зуб времена и поплаве, оставили су трага на садашњој згради. Видљиво је то од подрума до другог спрата. У неким канцеларијама услови за рад су на рубу подношљивог.

Више од седам деценија стар објекат не може да задовољи потребе грађана нити администрације. Због тога су се у градској управи, умјесто за санацију, одучили на рушење, што је изазвало и критике у јавности.

Град је купио пословне просторије у ужем дијелу Добоја у које ће за вријеме градње нове зграде градске управе, све службе бити измјештене. Тренутно су смјештене на десет локација и трошкови су огромни, кажу надлежни. Њиховом продајом биће финансиран дио изградње новог објекта, који би требао да кошта око 28 милиона.