latinica  ћирилица
13/06/2021 |  19:23 ⇒ 21:26 | Аутор: РТРС

Ђоковић шампион Ролан Гароса

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић освојио је Ролан Гарос, пошто је у финалу савладао Грка Стефаноса Циципаса (3:2), послије великог преокрета у пет сетова.

По сетовима је било 6:7 2:6, 6:3, 6:2, 6:4. Меч је трајао четири часа и 11 минута дивовске борбе на централном тертену стадиона "Филип Шатрије".

Био је то меч у којем смо видјели два различита лица Новака Ђоковића, који је очигледно у финале ушао исцрпљен послије митске борбе са Надалом у финалу.

Игра је Циципас каоутрансу прва два сета, погађао линије, служио га је и сервис. Ипак први сет требаоје отићи на страну Новака, јер имаоје водство 6:5, и сервирао је, потом је у тајбрејку од 0:4, стигао до сет лопте, али Грк се сваки пут феноменално извукао и усмјерио воду на свој млин.

Други сет је био рефлексија првога, којег је морао освојити, и Циципас за невјерицу свих веома лако долази до 2:0 у сетовима.

Али, да ли је и неко могао помислити да се Новак неће вратити. Кренуо је добро познати плес по париској шљаци, и миц по миц, резултат на семафору је изгледао све мање страшан.

И тако до коначне побједе.

На овај начин Ђоковић је стигао до свог 19. Грен слем турнира, и другог у Паризу. Постао је први тенисер на свијету који има најмање по два освојена Грен слем турнира (Париз, Лондон, Њујорк и Мелбурн), а у великој трци за најбољим свих времена дошаоје само једну титулу од великих ривала Роџера Федерера и Рафаела Надала, који имају по 20 највећих титула.

Већ на Вимблдону за 15 дана Новак ће кренути по изједначење, иако и ово што је до сада направио сврстава га уред највећих, ако не и највећег свих времена.  

Повезане вијести:

Преглед меча Ђоковић - Циципас: Новак послије великог преокрета покорио Париз

Цвијановић: Честитка шампиону!

Додик: Ђоковић је наш понос!

Вишковић: Ђоковић по ко зна који пут учинио поносним бројне навијаче из Српске