latinica  ћирилица
16/06/2021 |  15:51 ⇒ 18:16 | Аутор: РТРС

Јахорина ултра трејл окупиће такмичаре из 20 земаља (ВИДЕО)

Други пут ове године, Јахорина ултра трејл биће одржана у организацији Олимпијског центра Јахорина. Међународна трка која ће се одржати 24. и 25. јула окупиће велики број такмичара из 20 земаља. Пријаве за три трке различите дужине трају до 19. јуна.
Јахорина ултра трејл (фото: jahorinatrail.com) -
Јахорина ултра трејл (фото: jahorinatrail.com)

Јахорина ултра трејл трка - седма по традицији, али друга у до сада најизазовнијем издању у организацији ОЦ Јахорина. Такмичари ће моћи да учествују у три трке различите дужине мини, макси и ултра трејл, а посебна занимљивост је што макси трка стартује на Бјелашници, чиме се желе повезати двије олимпијске планине.

- Желимо на тај начин да промовишемо све љепоте , које се налазе у нашем окружењу и да подржимо развој оваквих пројеката. Мини трка и ултра трејл трка стартује на Јахорини и завршавају се на Јахорини - рекао је Дејан Љевнаић директор Олимпијског центра Јахорина.

Директор предузећа ЗОИ 84 Јасмин Мехић нагласио је да је Јахорина ултра трејл један од првих корака увезивања љетње понуде.

- Љетна понуда је будућност скијалишта како Бјелашнице тако и Јахорине - додао је он.

До сада је пријављено око 300 такмичара из 20 земаља.

- Све трке су покривене Race Menagment Solutions системом и за мјерење времена и могуће је да уживо пратимо такмичаре - каже Љевнаић.

Сви тамичари од Олимпијског центра Јахорина ће добити стартне пакете у којима се налазе дизајниране мајице, маске, бандане и стартни број.

Наградни фонд за најспремније и најбрже је 5.000 КМ, као и наградни пакет од спонзора.

На овогодишњу трку, сви заинтересовани се могу пријавити до 19 . јуна путем званичног сајта.