latinica  ћирилица
18/06/2021 |  14:18 ⇒ 14:22 | Аутор: СРНА

Вучић: Србија ће знати како да заштити свој народ

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да Београд по питању резолуције о Сребреници коју је донио парламент у Подгорици, неће доносити исхитрена рјешења, већ да ће све анализирати и знати како да заштити свој народ у Црној Гори и региону, али и да одговори властодршцима који стоје иза те одлуке.
Александар Вучић - Фото: Screenshot
Александар ВучићФото: Screenshot

Вучић је у обраћању јавности рекао да је Србија очекивала притиске од оних који желе да је ослабе, али да није очекивала да ће он доћи од најближих.

- Ми смо спремни да помогнемо и народу у Црној Гори и свуда у окружењу, спремни да помогнемо и људима у Никшићу и Берану и Бијелом Пољу и Подгорици, оним на приморју и зато нећемо никада позивати људе да негдjе љетују или не љетују, али ћемо умјети да направимо однос какав је потребан и какав заслужују властодршци који доносе одлуке никада и не консултујући Србију, а те одлуке се тичу Србије и који гледају како да увриједе нашу земљу и обесчасте наш народ - рекао је Вучић.

Према његовим ријечима, Србија ће за такве увијек имати адекватан одговор који ће бити миран - такав да ће неки да помисле да је можда и кукавички, али никада неће бити удворички, ни поданички.

- Ми немамо газде у страним амбасадама. Ми их немамо нигдје. Наш једини газда и једини којим јесмо слуге је српски народ и грађани Србије - рекао је Вучић.

Вучић је поручио грађанима Србије и српском народу да дигну главу горе јер, како је рекао, слиједе и нове резолуције.

- Имаћемо још резолуција и деклерација по региону. Све ће бити преписане британске резолуције из Савјета безбједности и неке друге резолуције и сви ће да говоре како то није уперено против српског народа, а свима вам је јасно зашто и због чега су донесене. Али, ми ћемо да наставимо да разговарамо са свима, да показујемо да желимо најближу сарадњу - нагласио је Вучић.

Он је поручио да Србију у њеном успону и расту нико неће моћи да заустави.

- Напријед Србијо, бићемо много успјешнији него што смо икада били. Живјела Србија", рекао је Вучић у обраћању на Телевизији "Пинк".

Скупштина Црне Горе изгласала је синоћ резолуцију о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници. За њено усвајање гласало је 55 посланика, против је било 19, а уздржано седам.