latinica  ћирилица
19/06/2021 |  14:57 ⇒ 20:32 | Аутор: РТРС

Наредних дана веома топло и спарно

У Републици Српској и ФБиХ у недјељу ће бити сунчано, веома топло и спарно вријеме са температуром од до 31, на југу до 36 степени Целзијусових.

Ујутру и током дана биће сунчано и веома топло уз малу облачност у већини предјела.

Касније послије подне биће промјенљиво облачно и вруће, понегдје и спарно. Услова за слабе и краткотрајне пљускове биће на југозападу Крајине, а увече и у ноћи на понедјељак у Семберији и доњем Подрињу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар промјенљивог смјера, у Херцеговини југозападни.

У понедјељак ће бити сунчано и вруће уз малу дневну облачност у већини предјела. Послије подне нестабилно и јачи развој облака од централних крајева ка истоку и сјевероистоку, што ће условити грмљавинске непогоде и пљускове, локално и могућу појаву града.

Највиша дневна температура биће од 29 до 34, на југу и сјеверу око 38 степени Целзијусових.

У уторак, у току ноћи топло, на сјеверу и југу тропска ноћ. Ујутру и током дана сунчано и вруће уз малу дневну облачност. Послије подне у централним крајевима и на планинама биће услова за краткотрајне пљускове, увече и током ноћи на сјеверозападу.

Највиша дневна температура од 30 до 35, на југу и сјеверу око 38 степени Целзијусових.

У сриједу, ујутру и током дана сунчано и вруће уз малу дневну облачност, преије подне на истоку могући пролазни пљускови. Поподне промјенљиво облачно, вруће и спарно.

Највиша дневна температура ваздуха од 30 до 35, на југу и сјеверу до 39 степени Целзијусових.