latinica  ћирилица
20/06/2021 |  11:08 ⇒ 17:27 | Аутор: СРНА

Метеоаларм због високих температура

Жути метеоаларм данас је на снази за подручје Бањалуке, Приједора, Требиња, Мостара, Сарајева, Тузле, Бихаћа и Ливна због најављене екстремно високе температуре.
Врућине (Фото: Ilustracija/via wvua23.com) -
Врућине (Фото: Ilustracija/via wvua23.com)

На подручје Бањалуке, Приједора и Требиња данас се очекује температура ваздуха од 32 до 35 степени, на подручју Сарајева, Тузле и Бихаћа између 32 и 34, у Ливну између 31 и 33 степена, а у Мостару од 35 до 37 степени Целзијусових.

Жуто упозорење значи да вријеме може бити потенцијално опасно. Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез, објављено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Због најављене екстремно високе температуре сутра је за подручје Бањалуке, Приједора, Требиња, Бихаћа, Сарајева и Тузле на снази наранџасти метеоаларм.

На подручју Бањалуке сутра се очекује максимална температура ваздуха од 35 до 38, на подручје Сарајева, Бихаћа и Тузле око 36, а на подручју Приједора и Требиња од 32 до 35 степени.

Наранџасто упозорење значи да је вријеме опасно и да су прогнозиране опасне временске појаве, које су таквог интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

Жути метеоаларм сутра ће бити на снази за подручја Фоче, Ливна, Мостара и Вишеграда.

На подручју Фоче и Вишеграда сутра се очекује температура између 32 и 35 степени, на подручју Ливна око 33 степена, а у Мостару око 36 степени Целзијусових.