latinica  ћирилица
21/06/2021 |  13:47 ⇒ 22:17 | Аутор: РТРС

Институције Српске наставиће помагати Костајници (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је свим становницима Костајнице крсну славу општине и Храма Свете Тројице.
Предсједница Српске у Костајници (Фото:instagram.com) -
Предсједница Српске у Костајници (Фото:instagram.com)

Цвијановић је на свом Инстаграм налогу написала да је овом приликом општинском руководству поручила "да ће институције Српске наставити да помажу у санирању материјалне штете узроковане земљотресом, али и у креирању различитих садржаја и реализацији пројеката важних за Костајницу и њене грађане".

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Цвијановић је изјавила да су републичке институције ту да заједно са локалним властима санирају материјалну штету коју је на овом подручју причинио земљотрес.

- Након свих искушења која су се десила у Костајници размишљамо на који начин да градимо бољу будућност и које садржаје да обезбиједимо за становништво у Костајници - рекла је Цвијановић.

Фото: РТРС

Цвијановић је начелнику општине Николи Јањетовићу захвалила за плакету коју јој је уручио поводом прославе крсне славе општине, као знак захвалности за несебичну помоћ у санацији посљедица земљотреса.

- Начелнику Јањетовићу сам рекла, захваљујући за ово признање, да морамо размишљати у оквиру институција Републике Српске да, без обзира на то колико је малобројна нека наша локална заједница, наши напори морају бити једнако уперени ка овој, као и према оним многољудним заједницама. То значи обезбиједити све што је неопходно и у инфраструктурном смислу, али и све друге услове и погодности које су важне за живот нашег становништва - нагласила је Цвијановић.

Костајница: Признање предсједници Српске (фото: РТРС)

Она је истакла да ће републичке власти радити заједно са локалном заједницом како би показали да Костајница може да функционише другачије.

- Ја сам опредијељена да, заједно са Владом, али и са свим нашим представницима на нивоу БиХ, то остваримо у свакој нашој општини, па тако и у Костајници - поручила је Цвијановић.

Предсједница Српске је присуствовала литургији и положила вијенац на споменик борцима страдалим у Одбрамбено - отаџбинском рату.

Повезане вијести:

Тегелтија у Костајници: Сви скупа ћемо помоћи обнову након земљотреса