latinica  ћирилица
23/06/2021 |  15:26 ⇒ 15:31 | Аутор: СРНА

Москва за наставак помоћи у јачању Војске Србије (ВИДЕО)

Русија је заинтересована за даљи развој билатералне сарадње са Србијом и пружање помоћи у јачању капацитета српске Војске, изјавио је руски министар одбране Сергеј Шојгу.
Стефановић са Шојгуом (Фото: Ministarstvo odbrane Srbije) -
Стефановић са Шојгуом (Фото: Ministarstvo odbrane Srbije)

- Сматрам да Србија данас води самосталну политику. Подсјетио бих да само јаке оружане снаге гарантују независност једне земље. Ми смо опредијељени за наставак развоја билатералне сарадње наших земаља и пружање помоћи у јачању капацитета Војске Србије - рекао је Шојгу након састанка са министром одбране Србије Небојшом Стефановићем.

Он је поздравио учешће Војске Србије на "Међународним војним играма 2021", које, како је оцијенио, нису само такмичење већ и приказ врхунске оспособљености и готовости припадника оружаних снага, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Шојгу је навео и да се заједничким вјежбама припадника двије војске, осим приказа обучености, потврђују пријатељски односи на терену.

Стефановић је оцијенио да је сарадња Србије и Русије у области одбране на историјском максимуму.

- Сарадња између Русије и Србије изузетно је добра, рекао бих на историјском максимуму, али се трудимо да она у војно–војној и војнотехничкој области буде и боља у наредном периоду - рекао је Стефановић.

Он је истакао и значај заједничких обука и војнообразовне сарадње, које су један од фокуса у сарадњи сваке војске која размишља о свом унапређењу.