latinica  ћирилица
25/06/2021 |  13:49 ⇒ 15:25 | Аутор: РТРС

Добој: Уручени кључеви станова младим брачним паровима (ФОТО)

У Добоју су данас уручени кључеви станова за 16 младих брачних парова, чију куповину суфинансира град.
Цвијановић у Добоју - Фото: РТРС
Цвијановић у ДобојуФото: РТРС

Уручењу кључева присуствовала је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Фото: РТРС

- Диван и свечан дан у Добоју. Сигурна сам да ће 606. рођендан овог града у најљепшем сјећању остати младим брачним паровима који су данас добили кључеве својих првих стамбених јединица - написала је предсједница на Инстаграму, честитавши Градској управи на имплементацији овог пројекта.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Она је честитала Дан града свим Добојлијама.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је да је 606. рођендан тог града велики празник у коме су, између осталог, стамбено питање ријешили бројни млади брачни парови којима су у просторијама Скупштине града уручени кључеви станова.

- Поносан сам на тај наш пројекат и желимо овим паровима пуно среће у будућем животу. Овог пројекта не би било без подршке републичких власти на чему смо захвални. Желимо јак Добој и Српску уз подршку власти Републике - рекао је Јеринић.

Он је појаснио да је ријеч о пројекту који се односи на 100 стамбених јединица за младе парове, од којих су подијељене 54.

Поводом Дана града, Јеринић се посебно захвалио установама и здравственим радницима који су имали главну улогу у борби са пандемијом вируса корона.

Млади парови који су данас постали власници станова захвалили су челним људима Добоја и Српске што су омогућили овај пројекат у коме су добили кров над главом.

Директор Универзитетско-клиничког центра Републике Српске у Бањалуци Владо Ђајић, коме је поводом Дана Добоја уручена плакета за заслуге у борби са пандемијом, рекао је да му ово признање значи пуно.

- То је и награда свим радницима УКЦ-а. Поред тога добио сам и новчану награду од 5.000 КМ коју ћу поклонити Даун синдром центру Српске чији сам амбасадор - рекао је Ђајић.

Фото: РТРС

У Добоју је претходно, поводом Дана града, одржана свечана академија.