latinica  ћирилица
25/06/2021 |  19:45 ⇒ 19:46 | Аутор: СРНА

Линта: СДА наставља ратну политику Алије Изетбеговића

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцијенио је да закључци Главног одбора СДА потврђују чињеницу да највећа бошњачка странка наставља да води ратну политику свог првог предсједника Алије Изетбеговића.
Миодраг Линта - Фото: ТАНЈУГ
Миодраг ЛинтаФото: ТАНЈУГ

- СДА заступа безочне лажи да је почињен геноцид над Бошњацима, не само у Сребреници већ и у општинама Фоча, Власеница, Кључ, Сански Мост, Котор Варош и Приједор, као и да се појавио нови талас српског национализма који тобоже пријети да оживи духове из мрачних 90-тих година прошлог вијека - наводи Линта.

Он каже да СДА, понављањем ових лажи, наставља да одржава штетно неповјерење између Срба и Бошњака и подиже тензије између Србије и БиХ, саопштено је из Савеза Срба из региона.

- Једини исправан пут јесте прихватање истине да се у Сребреници десио злочин и над Србима и над Бошњацима, што је темељ за изградњу добрих комшијских односа и повјерења између два народа - поручио је Линта.

Он истиче да српски народ неће никад прихватити срамотне и политичке пресуде међународних судова према којима се тобоже десио геноцид у Сребреници.

- Пресуде Радовану Караџићу и генералу Ратку Младићу засноване су у највећој мјери на лажним исказима свједока сарадника, а не на конкретним и чврстим доказима. Међународни суд правде и Хашки трибунал апсолутно нису доказали да је у јулу 2015. године у Сребреници стрељано 8.000 Бошњака нити да је постојала намјера да се Бошњаци дјелимично или у потпуности униште као група - навео је Линта.

Он сматра да је због тога потребно започети правну, дипломатску и политичку борбу за истину о страдању Срба и Бошњака у Сребреници и околини, за ревизију хашких пресуда, за истину о карактеру рата у БиХ и истину о страдању српског народа на подручју БиХ и бивше Југославије.