latinica  ћирилица
27/06/2021 |  12:10 ⇒ 14:41 | Аутор: РТРС

Вишковић: Ово је свето мјесто Српске (ФОТО/ВИДЕО)

Ово је свето мјесто Републике Српске, јер је ово био коридор живота, поручио је Радован Вишковић, предсједник Владе Републике Српске на обиљежавању 29 година од операције Коридор, у Дугој Њиви код Модриче.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Желим да вас подсједим на цинизам и понашање међународне заједнице, која се оглушила да пружи и дозволи хуманитарну помоћ. А, резултат тога био је смрти 12 беба у Бањалуци. Морали су да изгубе битку са животом само зато штио им нису хјели допустити да дође кисеоник у Бањалуку. Шта су та дјеца била крива? - запитао се Вишковић.

Он је подсјетио да је у том тренутку Српска била подјељена на источни и западни дио. Учествовало је око 50.000 припадника Војске Републике Српске, а погинуло је око 800 припадника.

- Одлука јо пробоју коридора је донесена 24. јуна 1992. године, а овдје је било истурено командно мјесто, а операцију је водио генерал Момир Талић. На Видовдан је ослобођена Модрича, и тако смо спасили готово милион станоивника што у Републици Српској, што у Републици Српској Крајини. И све то без и једне мрље - поручио је Вишковић.

Дуга Њива

Он је истакао да је Република Српска гарант да ће се слобода чувати.

-  На првом мјесту Српска , а све остало лако ћемо договорити - нагласио је Вишковић.

Обиљежавању су присуствовали поред Вишковића предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, министар Душко Милуновић и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, али и чланови Мото-клуба "Ноћни вукови".