latinica  ћирилица
17/07/2021 |  17:57 | Аутор: СРНА

Милинковић: Жалосно је кад се Тривићева и Говедарица баве озбиљним темама

Начелник општине Гацко Огњен Милинковић рекао је Срни да је "јавност у Републици Српској чула бесмислице које је изјавила Јелена Тривића, а онда су стигле још веће и то из уста Вукоте Говедарице".
Огњен Милинковић - Фото: СРНА
Огњен МилинковићФото: СРНА

Милинковић је истакао да већ седмицама јавност слуша СДС и ПДП како се више од годину дана унапријед утркују у тражењу алибија за наредни изборни пораз, те причају бајке да је изборна превара кад неко побиједи са 70.000 гласова предности као Милорад Додик, а није изборна превара кад Младен Иванић побиједи са 7.000 гласова разлике.

- Таман кад смо мислили да су завршили са бесмислицама креће нова тортура. Сад се Тривићева и Говедарица утркују да наводно бране институције Српске, које иначе игноришу и заобилазе у широком луку, осим оних гдје морају отићи због плате коју примају - нагласио је Милинковић коментаришући изјаву Говедарице да је идеја о спајању функције предсједника Српске и српског члана Предсједништва БиХ једна, како је рекао, у низу обмана СНСД-а.

Он је додао да не жели ни да помиње "Вукотино понашање у години у којој је био кандидат за предсједника Републике, када није хтио да се одазове ни на један позив тадашњег предсједника Српске кад се дискутовало о важним темама, а на којима је он као предсједник СДС-а требало да иде".

- Тада је условљавао и измишљао изговоре да не оде, али је спремно трчао да се поклони Бакиру Изетбеговићу - подсјетио је Милинковић.

Он је оцијенио да је још црње слушати Говедарицу како сугерише предсједнику Републике /Жељки Цвијановић/ гдје да упути уставни амандман.

- Предсједник Републике му је лијепо појаснила шта би и зашто било добро, као и шта јесте, а шта није могуће да би он нашао да нас смара још накнаднијом памети од оне накнадне Јелене Тривић - рекао је Милинковић, истичући да је жалосно кад се овако озбиљним темама баве неозбиљни политичари, а Говедарица и Тривићева то и јесу.