latinica  ћирилица
02/05/2024 |  18:46 ⇒ 22:34 | Аутор: РТРС

Званичници Српске честитали Вучевићу на избору за новог предсједника Владе Србије

Званичници Републике Српске честитали су Милошу Вучевићу на избору новог предсједника Владе Србије.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је Милошу Вучевићу на избору за предсједника Владе Србије.

- Честитам Вучевићу избор за предсједника Владе Србије, увјерен да снажна, економски и политички стабилна Србија гарантује сигурну будућност за све грађане - написао је Додик на свом Икс профилу.

Додик је нагласио да је сигуран да ће премијер Вучевић својим преданим радом наставити даљи снажан развој Србије.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић упутила је честитку Милошу Вучевићу поводом избора за предсједника Владе Србије сигурна да ће наставити да спроводи суверену, мудру и одговорну националну политику.

- Поводом Вашег избора за предсједника Владе Србије, упућујем Вам срдачне честитке и изражавам увјерење да ћете ову важну функцију, као и све претходне, обављати успјешно, одговорно и посвећено, у најбољем интересу државе Србије, а на добробит свих њених грађана - навела је Цвијановић.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић честитао је новоизабраном премијеру Србије Милошу Вучевићу избор на нову функцију увјерен у његову способност на новој дужности.

Стевандић је честитку упутио Вучевићу као дугогодишњем пријатељу, увјерен у његову способност и преданост на новој дужности.

- Честитам Србији избор премијера и нове Владе - поручио је Стевандић.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку Милошу Вучевићу, поводом избора за предсједника Владе Републике Србије.

- У име Владе Републике Српске, и у своје име, честитам Милошу Вучевићу избор за предсједника Владе Републике Србије. Влада Србије је избором Милоша Вучевића за њеног предсједника добила снажног и компетентног политичара, који ће, сигуран сам, наставити снажно развијати Србију - истиче Вишковић.