latinica  ћирилица
17/07/2021 |  19:15 ⇒ 18/07/2021 | 12:54 | Аутор: РТРС

Масовна имунизација у Српској; И данас вакцинација без заказивања (ВИДЕО)

Масовна вакцинација, без заказивања, данас у Бањалуци, Приједору и Добоју.
Вакцинација - Фото: РТРС
ВакцинацијаФото: РТРС

Уз вакцинисање првом дозом, редовно се врши и ревакцинација широм Српске, што ће бити настављено и у наредном периду. У Домовима здравља, очекују веће дозе вакцине. Подсјећамо, у Српску је стигао и нови контигент од 25 хиљада друге дозе Спутњика, за ревакцинацију.

До данас, обје дозе вакцине примило је 16 хиљада Бањалучана, док је око 10 хиљада, већ примило прву дозу. Само данас, активно је било 13 тимова на бањалучком велесајму, гдје је планирана вакцинација 800 лица.

 На бањалучком велесајму, може се вакцинисати до двије хиљаде грађана дневно. Очекују још већу испоруку вакцина.

Невена Тодоровић директор Дома здравља Бања Лука истиче да ће се сада пријаве путем тимова породичне медицине и путем СМС сервиса обуставити, обзиром да ће највероватније од сриједе, а сигурно од четвртка бити врата отворена за све грађане и неће бити потребе за пријављивањем.

Масовна вакцинација у Приједору је настављена. Данас је била доступна Астра зенека. По своју прву дозу, дошла је и једна од најстаријих Приједорчанки, деведесетпетогодишња Мара Стакић.

Ревакцинација али и масовна вакцинација, у граду на Сани биће настављена и у наредном периоду.

Дијана Ђерић помоћник директора за медицинска питања Дома здравља Приједор каже да ће се 19. 20. и 22. јула у периоду од 8 до 14 часова вршити ревакцинација кинеском Синофарм вакцином а у другој смјени ће бити исто кинеска Синофарм вакцина али само прва доза до 19. Овом приликом позивам све грађане.

Ни Добој данас није одмарао. Прву дозу примило је око 1000 грађана. И трећег дана, заинтересованост не престаје.

 Надлежни позивају грађане који су вакцинисани ван Српске да то пријаве својим породичним љекарима. То је до сада урадило око 500 грађана Бањалуке.