latinica  ћирилица
19/07/2021 |  09:01 ⇒ 09:32 | Аутор: РТРС

Тамо гдје постоји воља постоји начин - покретачка снага за Кристину

"Тамо гдје постоји воља постоји начин", је стара изрека која нас мотивише и инспирише на рад и преданост нашим животним циљевима.
Кристина Бенић, фотограф - Фото: РТРС
Кристина Бенић, фотографФото: РТРС

И у свакодневним, необавезним активностима понекад изгубимо мотивацију, па се запитамо зашто бисмо уопште нешто радили. Посебно је тешко и изазовно пронаћи мотивацију за предан рад у сфери онога чиме се професионално бавимо. Ријечи мотивација и инспирација уско се везују понајвише за умјетнике. Изродити идеју, изнова дјеловати иновативно и оригинално, није лак задатак.

И мотивација и инспирација често осцилирају, па се деси да умјетник клоне духом. Тада се ваља покренути са мртве тачке. Рад других умјетника, њихово стремљење, воља и стрпљење да направе неко дјело главна су покретачка снага за Кристину Бенић.

Она већ има препознатљив стил, који је , како каже, уско везан за обраду фотографије. Ипак, као и већина умјетника још се тражи, успут откривајући докле досежу могућности фотографије и стилова. Највише је инспиришу људи, фацијална експресија током различитих емотивних стања, блискост и присност међу људима. То је разлог што највише воли документарну фотографију.

О томе како Кристина проналази мотивацију за рад и стварање погледајте у видеу: