latinica  ћирилица
19/07/2021 |  18:15 ⇒ 22:15 | Аутор: РТРС

Божовићу и Миловановићу одређен притвор (ВИДЕО)

Основни суд у Бањалуци на приједлог окружног јавног тужилаштва одредио је једномјесечни притвор ухапшеном полицијском инспектору Младену Миловановићу, због опасности од бјекства и бојазни да би боравком на слободи могао утицати на свједоке, потврђено је за РТРС.
Хапшење -
Хапшење

Миловановић је ухапшен због сумње да је помагао такође ухапшеном Милошу Божовићу са Цетиња, који се доводи у везу са шкаљарским кланом. И Божовићу је данас одређен притвор.

Хапшење лица која се доводе у везу са криминалним група настављено је и данас у Бањалуци.

Незванично, ухапшени су Петар и Гојко Дукић због постојања основа сумње да су помагали Милошу Божовићу са Цетиња након што је извршио тешко убиство.

- Оно што можемо рећи да су синоћ касно слободе лишена још два лица на подручју Бањалуке и ради се о лицима иницијала П.Д. и Г,Д из Бањалуке. У току је криминалистичка обрада ових лица и врши се претрес на неколико локација које користе на подручју Бањалуке и они се терете да су починили кривично дјело помоћ учиниоцу пшле извршеног кривичног дјела - рекла је начелница Одјељења за односе с јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић.

Суд БиХ одредио је Божовићу притвор у трајању најдуже 18 дана. Ухапшен је по црвеној Интерполовој потјерници, а Црној Гори може бити изручен тек када ова држава Суду БиХ достави екстрадициону молбу.

- Притвор по овом рјешењу може трајати најдуже 18 дана од дана лишења слободе потраживаног, односно до 4. августа 2021. године или до нове одлуке Суда. Држава молитељица, у овом случају Црна Гора, је дужна у наведеном периоду доставити екстрадициону молбу будући да је потраживани тражио даље провођење екстрадиционог поступка, односно није пристао на поједностављено изручење - наводи се у саопштењу Суда БиХ.

Након вишечасовног испитивања, бањалучко Окружно јавно тужилаштво предложило је притвор за ухапшеног инспектора Управе за организовани криминал МУП-а Српске Младена Миловановића. Миловановић и ухапшени полицијски службеници Предраг Вартеш и Горана Речевић сумњиче да су од 31. маја до 18. јула у Бањалуци и на подручју других градова БиХ, пружали помоћ Божовићу.

- Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због опасности од бјекства осумњиченог, те због постојања основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могао утицати на свједоке - рекла је портпарол Окружног јавног тужилаштва Бањалука

Ватреш и Речевићева, након обављене криминалистичке обраде, су пуштени и у наставку кривичног поступка браниће се са слободе, саопштено је из бањалучког тужилаштва. Сва три полицијска службеника су суспендована. Истрага се наставља и одвија у сарадњи са Сипом, саопштено је из МУП-а Српске.