latinica  ћирилица
19/07/2021 |  22:14 ⇒ 22:19 | Аутор: РТРС

Вишковић: о Алумини: Купци да не страхују због судског поступка (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да ће купци производа предузећа Алумина у Зворнику имати редовну испоруку сировина и да судски поступак у вези са Укио банком ни на који начин неће угрозити рад овог предузећа.
Алумина - Фото: РТРС
АлуминаФото: РТРС

- Већ сутра ћу бити у посјети том привредном субјекту и желим да разговарам са менаџментом око нових улагања и пројеката, али бићу присутан и током вакцинације радника у овом предузећу", рекао је Вишковић, гостујући у емисији Актуелно.

Говорећи о одлуци Уставног суда БиХ да поништи одлуку Врховног суда Републике Српске када је у питању непризнавање потраживања литванске Укио банке према Фабрици глинице Бирач у стечају, Вишковић је рекао да би било какви ломови или "нежељене одлуке" у том правцу направиле значајну пометњу, али не очекује да до тога дође.

Уставни суд БиХ раније је поништио пресуду Врховног суда Републике Српске којом је одбијен захтјев литванске Укио банке да јој се призна 155 милиона КМ потраживања од зворничке Фабрике глинице Бирач у стечају.