latinica  ћирилица
22/07/2021 |  13:02 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

До нове године завршетак пута Сарачица-Чокорска поља (ВИДЕО)

Градилиште пута Сарачица-Чокорска поља код Бањалуке, који са 2,5 милиона марака финансира Влада Српске обишли су српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и вршилац дужности директора Путева Републике Српске Давор Кострешевић.
Обилазак градилишта пута Чокорска Поља - Сарачица - Фото: СРНА
Обилазак градилишта пута Чокорска Поља - СарачицаФото: СРНА

- Ми у Бањалуци желимо да се посветимо важним стварима и за то је потребан амбијент и ефикасна градска администрација која ће рјешавати процедуре - поручио је Додик.

Путна инфраструктура значи повратак људи у овај крај, причају мјештани.

- Једна добра ствар зато што ће да се насељава. Има већ 25 кућа сада ће их бити и 30 - рекао је Лукајић Борислав, мјештанин.

Републичке институције спремне су да сарађују.

- Без обзира на све, грађани Бањалуке, али и цијеле Републике не смију да трпе - каже Додик. Најавио је и састанак руководства Српске са градским властима.

- Овај пут није у надлежности Републике, него града, али је Влада Српске прихватила да радове финансира у цјелини од 2,5 милиона и за додатне радове бити обезбјеђено додатних до милион - поручио је Додик.

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић додао је да Град Бањалука са новом администрацијом, није имао у плану неки овакав пројекат.

 

- Наравно, остаје жал у свему томе. Оно што је добро је то што се показало да се можемо ослонити на Путеве Српске - истакао је Илић.

За сада је пројектом обухваћено око 3,5 километра пута.

- Асвалтирање је већ почело и ја заиста очекујем да до краја године ова дионица буде у потпуности готова - истакао је ДАавор Кострешевић вршилац дужности директора Путева Републике Српске.

Драган Чавић директор Електрокрајине навео је да су Електрокрајина и друга инфраструктурна предузећа искористили прилику за електро мрежу, као и Телеком који је већ поставио оптичке каблове.

Чавић је подсјетио да се регионалним системом водоснабдијевања Црно врело рјешава и проблем водоснабдијевања овог краја.