latinica  ћирилица
22/07/2021 |  15:23 ⇒ 15:27 | Аутор: СРНА

Нови Град: Кошаркашки камп окупио стотину младих

Шести кошаркашки камп, који је окупио око 100 младих спортиста, отворен је данас у Новом Граду у организацији Кошаркашког клуба "Слобода 73" и подршку општине.
Нови Град: Кошаркашки камп - Фото: СРНА
Нови Град: Кошаркашки кампФото: СРНА

Организатор кампа Дејан Кукавица рекао је да су учесници кампа млади кошаркаши и кошаркашице доба од седам до 18 година.

- Ове године имамо више од 100 младих кошаркаша и кошаркашица који нам долазе из Велике Кладуше, Босанске Крупе, Санског Моста, Приједора, Бањалуке, Козарске Дубице. Ту су и дјеца која тренирају у Новом Граду - рекао је Кукавица.

Кукавица је објаснио да су учесници кампа подијељени по групама, те да је за сваку групу задужен један тренер.

Промотер кампа је некадашњи репрезентативац БиХ и кошаркаш вршачког "Хемофарма", сарајевске "Босне" и других клубова Саша Васиљевић, иначе актуелни тренер млађим категоријама у ОКК "Београд".

- У првом плану је дружење. Што се тиче саме кошарке вјежбаћемо дриблинг, додавање и остале технике - рекао је Васиљевић.

Замјеник начелника општине Нови Град Бојан Лукач рекао је да је кошаркашки камп једна од манифестација организованих поводом Дана и крсне славе општине.

- Ово је велики догађај за Нови Град, а прије свега за развој спорта, промоцију здравог начина живота и нашег града - града спорта из којег су потекли многи спортисти који су имали успјешне каријере, како овдје у нашем региону, тако и у читавом свијету - рекао је Лукач отварајући камп.

Са дјецом ће радити тренер београдског "Ас Баскета" Мирко Мијаиловић, шеф струке приједорских "Хантерса" Синиша Шолаја, те тренер млађих категорија "Слободе" из Тузле Ненад Ћук.

Осим рада на тактичко-техничким елементима, за све учеснике кампа биће организована такмичења у шутирању и разним играма.

Протеклих година у раду кампа учествовало је око 700 дјеце.