latinica  ћирилица
22/07/2021 |  22:10 ⇒ 22:12 | Аутор: СРНА

Вујадиновић: Нико неће зауставити Србију да помаже Србе

Предсједник Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону Милимир Вујадиновић поручио је да нико неће моћи зауставити Србију да помаже српски народ у Републици Српској и Федерацији БиХ, пружајући руку сарадње на истим принципима и Бошњацима и свима другима.
Милимир Вујадиновић (Фото:Magločistač) -
Милимир Вујадиновић (Фото:Magločistač)

Вујадиновић је, реагујући на нападе потпредједника Српске Рамиза Салкића на Србију и њене институције, истакао да људи попут Салкића цијели регион држе заробљен у прошлости и чекају да им неко са стране ријеши проблеме.

Он је рекао да би Салкић требало да схвати да је, прије свега, "сведок бројних механизама и пројеката усмерених ка стварању добрих услова за живот српског народа, где год он живео".

- Такви механизми и пројекти значе и бољи живот свих оних који живе са Србима, па и бошњачког народа, који Салкић заступа - додао је Вујадиновић.

Вујадиновић је навео да су мотор тог успјеха власти Србије, на челу предсједником Александром Вучићем, а основ за то је богата и успјешна Србија, све више уважена широм свијета, саопштено је из Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије.

- Међутим, опет, нажалост свих нас у региону, ми смо свједоци бројних механизама и пројеката усмјерених на стварање услова за што тежи живот и Срба и Бошњака и свих других који живе у БиХ и региону. Мотор таквих механизама и пројеката су управо људи попут Салкића, који и БиХ и читав регион покушавају да врате назад и држе заробљене у прошлости упорно очекујући да неко други, са стране, решава проблеме и Срба и Бошњака осталих који живе на овим просторима - указао је Вујадиновић.

Потпредсједник Републике Српске из реда бошњачког народа Рамиз Салкић изјавио је данас да је БиХ "на озбиљном удару сусједне државе која на идеологији рехабилитованог четништва жели ставити под контролу виталне процесе у функционисању државе БиХ".