latinica  ћирилица
23/07/2021 |  09:32 ⇒ 09:33 | Аутор: СРНА

Народној библиотеци у Требињу стигла вриједна донација

Народној библиотеци Требиње данас је сарајевска фондација "Кемал Бакаршић" донирала више од 250 нових наслова, чиме је значајно обогаћен фонд књига ове културне установе.
Књиге - илустрација -
Књиге - илустрација

Предсједник Управног одбора Фондације Драган Марковић истакао је да му је драго што је требињска Библиотека изабрана за ову донацију, истичући да ова фондација прати рад библиотека у БиХ и да је један од критеријума за добијање књига активност у послу.

- Народна библиотека у Требињу је по свом ангажовању, броју читалаца, те организацији догађаја једна од активнијих у БиХ и заслужује да буде подржана оваквим вриједним поклонима - истакао је Марковић.

Директор Народне библиотеке Требиње Милосава Супић Вуковић је изразила захвалност донаторима што су препознали рад и ангажовање ове установе, те их обрадовали са веома вриједним књигама које ће ових дана бити доступне корисницима.

Она је додала да је ријеч о књигама домаћих издавачких кућа, различитих жанрова, међу којима је већи број наслова за дјецу, стручне литературе, као и класици и актуелна белетристика.