latinica  ћирилица
27/07/2021 |  13:38 ⇒ 13:58 | Аутор: РТРС

Одбор за Косово и Метохију на хуманитарном концерту у Тивту (ФОТО)

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохију Милорад Арлов синоћ на хуманитарном концерту у Тивту у организацији НВО "Михољски збор" и Братства српске православне омладине "Свети Пантелејмон" из Тивта обратио се многобројној публици, и групи Београдски синдикат поклонио књигу "Хумано срце Српске" и шал Републике Српске.
Арлов у Тивту - Фото: РТРС
Арлов у ТивтуФото: РТРС

- Поносан сам што могу и што сте ми дали прилику да се обратим пред оволиким васкрским српским народом у Тивту и Црној Гори. Само заједно сви Срби, ма гдје били, поклонимо се и учинимо колико можемо за нашу вишевјековну паролу "Само Слога Србина Спасава", а коју нажалост већ осам вијекова нисмо успјели остварити. Наша историјска парола и завјет никог не вријеђа, а нас чини снажним и јединственим. Ако то урадимо бићемо увијек једно, а то смо дужни нашим славним прецима, а још више поколењима. Ово није политика ово је хуманост и вјеровање у себе и своју припадност - рекао је Арлов.

Концерт је био хуманитарног карактера, а његов цјелокупни програм увеличан великим бројем извођача,  Београдским синдикатом, Београдским појцима, пјевала је и Сњежана Ђуришић.

Концерту је присутвовало многобројно свештенство, конзул Србије у Црној Гори, предсједник општине Будва и потпредсједник Тивта и многобројна српска омладина и публика.