latinica  ћирилица
27/07/2021 |  23:04 ⇒ 23:13 | Аутор: РТРС

Четврти дан ОИ обиљежиле руске гимнастичарке и пораз Осаке

Побједа руских гимнастичарки у екипном такмичењу обиљежила је четврти такмичарски дан на Олимпијским играма у Токију. Навијачи у Јапану разочарани су због испадања тенисерке Наоми Осаке.
Олимпијске игре у Токију - Фото: илустрација
Олимпијске игре у ТокијуФото: илустрација

Када је ријеч о успјесима земаља нашег региона, репрезентативка Србије у теквондоу преко 67 колограма Милица Мандић освојила је златну медаљу.

Сјеверна Македонија је данас освојила олимпијску медаљу, прву послије 20 година, а другу у историји. Теквондоиста Дејан Георгијевски освојио је сребро у категорији преко 80 килограма. Он је у финалу изгубио од Руса, Ларина 15:9.

Земље бивше Југославије настављају да освајају медаље у борилачким спортовима. Словенка Тина Трстењак била је сребрна у џудоу, у категорији до 63 килограма. Ово је треће медаља за Словенце на Играма у Токију.

Осака изненадила, Бајлс није наступила

Наоми Осака непријатно је изненадила своје навијаче. Јапанска тенисерка је елиминисана већ у трећем колу. Боља од ње је била Чехиња Вондрушова са 6:1, 6:4.

Велико изненађење и у пливању. Млада Американка Лидија Џејкоби освојила је злато у трци на 100 метара прсним стилом. Лили Кинг, дјевојка која је до Токија имала 85. побједа у овој дисциплини на свим такмичењима, заузела је тек треће мјесто.

Рус Евгенији Рилов славио је у трци на 100 метара леђним стилом у времену новог европског рекорда, 51 секунда 98 стотинки.

Код пливачица, злато на сто метара леђно освојила је Аустралијанка Мекион уз нови олимнпијски рекорд, 57 секунди 47 стотинки. Британац Том Дин освојио је златну медаљу у трци на 200 метара слободним стилом.

Гимнастичарке које представљају Олимпијски комитет Русије освојиле су екипно злато у гимастици, испред селекција Сједињених Америчких Држава и Велике Британије.

Рускиње су овим прекинуле низ непобједивости Сједињених Америчких Држава на великим такмичењима, а објединиле су медаље у гимнастици са мушким колегама, који су тријумфовали у понедјељак. За САД у финалу није наступила најбоља гимнастичарка свих времена Симон Бајлс због лошег здравственог стања.

Американка Кариса Мур и Бразилац Итало Фереира ушли су у историју као први олимпијски шампиони у сурфовању пошто су тријумфовали на Играма у Токију, на којима је овај спорт дебитовао.