latinica  ћирилица
27/07/2021 |  23:10 ⇒ 28/07/2021 | 08:41 | Аутор: РТРС

Бранкица Михајловић за РТРС: Олимпијско злато било би круна ове генерације (ВИДЕО)

Одбојкашице Србије навикле су да освају медаље на великим такмичењима, а навијачи су навикла да их дочекују на балкону Скупштине у Београду. Зато су очекивања од Олимпијских игара у Токију изузетно велика. Међутим, Бранкица Михајловић не жели ништа да обећава, иако је у разговору за РТРС потврдила да дјевојке имају највише амбиције.
Одбојкашице Србије (фото: CEV) -
Одбојкашице Србије (фото: CEV)

Србија је сјајно стартовала у Токију. Послије побједе против Доминиканске Републике, савладана је и селекција Јапана.

- Сјајан почетак, мислим да смо јако добро одиграли у обје утакмице. Мислим да ова екипа може још пуно боље да игра, али за сада је и то довољно и искрено се надам да ће како турнир буде одмицао и ниво наше игре бити још већи, и када буде најбитније да ћемо бити најбоље - рекла је Михајловићева.

Наредну утакмицу Србија игра против Кеније, у четвртак. Та утакмица биће увертира за меч против Бразила, који ће вјероватно одлучити побједника групе.

- Кенија је екипа која није на нашем нивоу. Битна нам је свака утакмица, сваки тренинг да уђемо у што бољу форму. Биће то добар тренинг за Бразил који је сјајна селекција са огрoмним квалитетом. Ми идемо утакмицу по утакмицу. Максимално поштујемо сваког противника и приступамо на такав начин - каже Михајловићева, која је родом Брчанка.

Михајловићева каже да су она и њене саиграчице са великом пажњом испратиле борбу Милице Мандић и освајање златне медаље српске теквондоисткиње.

- Ми заиста пратимо једни друге и гледамо, не можемо уживо да пратимо. Овдје је била права лудница након меча Милице, и сви смо заједно прославили њено злато - рекла је Михајловићева.