latinica  ћирилица
29/07/2021 |  09:38 ⇒ 09:39 | Аутор: СРНА

Пронађено оружје и дрога

Полиција ће против девет лица са подручја Тузланског кантона доставити извјештај Кантоналном тужилаштву због сумње да су починила кривична дјела из области злоупотребе наркотичких средстава, недозвољеног држања оружја и муниције и других недозвољених радњи, саопштено је на сајту Министартва унутрашњих послова овог кантона.

Извјештај ће бити доствљен против лица чији су иницијали М.М, Н.Џ, С.Ц, /29/ и М.М. /22/, сви из Тузле, Х.Г. /21/ из Живиница, Ј.Б. /41/ из Лукавца, М.Џ. /21/ из Грачанице, Н.Р. /29/ из Градачца и Е.Ш. /30/ из Сребреника.

У претресу на девет локација на подручју Тузле, Живиница, Лукавца, Грачанице, Градачца и Сребреника пронађено је пет ловачких пушака, пиштољ 6,35 милиметара, два гасна пиштоља, мотокултиватор и разни алати.

Пронађено је седам паковања дроге амфетамин, два паковања канабиса, 10 џоинта са садржајем канабиса, дробилица за дрогу и други предмети који могу послужити као доказ у каснијем поступку.

Претреси на наведеним локацијама извршени су по налогу општинских судова од 26. до 28. јула, а према претходно сачињеном плану спровођења заједничких мјера и радњи на спречавању, откривању и идентификацији извршилаца кривичних дјела из области злоупотребе наркотичких средстава, недозвољеног држања оружја и муниције и других кривичних или прекршајних радњи.