latinica  ћирилица
29/07/2021 |  14:53 ⇒ 18:12 | Аутор: РТРС

Фоча: Иницијатива за увођење зубних амбуланти у школе (ВИДЕО)

Отварањем стоматолошких амбуланти у двије основне школе и Средњошколоском центру у Фочи, унаприједиће се превенција здравља уста и зуба код дјеце и младих и створити могућност за запошљавање стоматолога – сагласни у школама и Општини Фоча.
Специјалистички центар за стоматологију у Фочи (Фото: mef.ues.rs.ba) -
Специјалистички центар за стоматологију у Фочи (Фото: mef.ues.rs.ba)

Један од приоритета је и веће укључивање младих у бављење спортом међу којим је и атлетика.

У двије основне школе и Средњошколском центру заинтересовани су да обезбиједе простор у којем би требало да раде стоматолошке амбуланте. За стално старање о здрављу уста и зуба код школараца, ово је била и једна од иницијатива и одборника. У Општини Фоча сагласни да треба изнаћи простор и опрему за рад амбуланти.

- Неке од школа имају простор. Ми конкретно немамо. Имамо проблема с простором због продуженог боравка дјеце. Међутим у договору с општином могли бисмо пронаћи неко рјешење - сматра Јелена Чанчар директорка ОШ "Свети Сава" Фоча.

Милан Вукадиновић начелник општине Фоча истакао је да ће се ићи са овом иницијативом према Министарству да би се видјело штаа је то што Министарство може да понуди.

- Општина Фоча ће изнаћи могућност да адаптира те просторе - додао је он.

С директорима школа, Атлетским клубом, договорен је и термин за одржавање Ноћних трка које су предвиђене за 4.септембар.