latinica  ћирилица
29/07/2021 |  15:07 ⇒ 18:45 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Европске интеграције - стратешко опредјељење Српске

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да су европске интеграције и регионална сарадња стратешко опредјељење институција Републике Српске.
Цвијановић-Шинковски - Фото: РТРС
Цвијановић-ШинковскиФото: РТРС

На састанку са државним секретаром у Министарству спољних послова Пољске Шимоном Шинковским, одржаним у Бањалуци, предсједница Српске је истакла да су искуства и подршка Пољске и њених експерата на том путу веома драгоцјена и корисна за Републику Српску.

На састанку је разговарано о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, процесу европских интеграција, јачању регионалне сарадње, као и о тренутној епидемиолошкој ситуацији, саопштено је из Кабинета предсједнице Републике Српске.

Оцијењено је да су досадашњи односи Српске и Пољске веома добри, да постоје бројни примјери конкретне сарадње са неколико пољских војводстава у различитим областима, те да има још доста простора за њено проширење.

Предсједница Српске је изразила увјерење да ће сарадња са Пољском и њеним регијама у наредном периоду бити додатно оснажена, а као примјер добре праксе навела је партнерство између општине Прњавор и Болеславца.

Овом приликом предсједница је захвалила за вриједну медицинску помоћ коју је Пољска пружила Републици Српској у борби са корона вирусом, те оцијенила да је тај чин солидарности још један доказ пријатељства.

Састанку су присуствовали амбасадор Пољске у БиХ Јарослав Линденбер и амбасадорка БиХ у Пољској Ковиљка Шпирић.