latinica  ћирилица
30/07/2021 |  22:33 ⇒ 22:49 | Аутор: СРНА

Златне руке Поткозарја - прво мјесто подијељено

Изложбено-продајна етно манифестација Златне руке Поткозарја завршена је у Приједору, а прво мјесто подијелиле су чланице удружења жена из Доње Пухарске и Српца.
Златне руке Поткозарја - Фото: СРНА
Златне руке ПоткозарјаФото: СРНА

Оне су освојиле подједнак број гласова публике која је током два дана трајања манифестације гласала за најљепше уређен штанд на овој изложби рукотворина.

Проглашењем побједника и уручењем награда завршена је изложбено-продајна етно манифестација која је одржана 14. пут, а окупила је 11 удружења и радионица, те више од 20 појединаца из Приједора, Оштре Луке, Новог Града, Козарске Дубице, Српца, Градишке и Бањалуке.

Циљ манифестације је окупљање ствараоца народних рукотворина, чланова културно-умјетничких друштава, удружења жена, етно радионица и других организација и лица која се баве израдом рукотворина и заједничким наступом представљају аутентичност регије кроз умјетност, обичаје, старе занате, одјевне предмете, знање и умијеће, етно дизајн.

У умјетничком програму вечерас су наступили чланови тамбурашког оркестар КУД-а "Милан Егић" и Удружење за очување традиције Приједор.

Свечаност проглашења побједника употпунио је долазак двадесетак бициклиста из Словеније, углавном привредника који чине Спортско друштво Бамби.

Они већ неколико година у склопу активности "Километри пријатељства" током љета бициклима долазе у Приједор из мјеста Трбоје код Крања.

Манифестација Златне руке Поткозарја дио је овогодишњег Приједорског љета културе.