latinica  ћирилица
01/08/2021 |  11:51 | Аутор: СРНА

Бањац: Бошњачки политичари да престану звецкати оружјем

Предсједник Народне партије Српске /НПС/ Дарко Бањац данас је, поводом пријетње лидера СДА Бакира Изетбеговића осветом, позвао бошњачке политичаре да престану звецкати оружјем и да се окрену стварању бољих услова за живот грађана, "уколико уопште знају шта је то".
Дарко Бањац - Фото: Глас Српске
Дарко БањацФото: Глас Српске

- Ми у Републици Српској смо опредијељени за трајни мир и свакодневно радимо да створимо услове на наши грађани живе боље, али свакако нећемо сједити скршених руку и дозоволити да нам се понови Корићка јама - навео је Бањац.

Констатујући да је Изетбеговић потвдио намјере Бошњака да су за унитарну БиХ без Републике Српске и да је дошао у Фазлагића кулу да пријети осветом, Бањац је нагласио да би се Изетбеговић најприје морао извинити за све жртве које су његови сународници као припадници усташког покрета у НДХ поубијали у Херцеговини за вријеме рата.

Бањац је подсјетио да су муслимани из Фазлагића куле, припадници усташког покрета, у ноћи између 3. и 4. јуна 1941. године побили више од 130 Срба и бацили их у Корићку јаму.

Он је истакао да је јасно колико је исправно и потребно све што је донијела и што ће у будућности изгласати Народна скупштина Српске.

- Очигледно је да дио међународне заједнице жели промијенити уставну структуру БиХ и да нас у предстојећем периоду чека тешка борба за нашу Српску. Само слогом и јединством можемо добити ту политичку битку - рекао је Бањац.

Изетбеговић је јуче у Фазлгића кули, на отварању нелегално изграђеног споменика припадницима такозване Армије БиХ, рекао је да су Бошњаци постали незаобилазан фактор не само у БиХ него и на Балкану и да ће учинити све да политички надјачају и да се на свој начин освете.