latinica  ћирилица
01/08/2021 |  12:43 ⇒ 13:15 | Аутор: РТРС

Додик: Станић обмануо јавност, нема политичке позадине; Због чега је одбио да сарађује са полицијом? (ВИДЕО)

Миладин Станић одбио је да сарађује са полицијом Републике Српске, али је безочно слагао када је дао политичку конотацију томе свему, поручио је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, на конференцији за новинаре, коментаришући јучерашњи догађај у Прњавору.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Изражавам своје жаљење да су људи спремни да на такав начин рјешавају родбинске, породичне и комшијске проблеме. МУП треба енергично да ријеши све ово - нагласио је Додик.

Он је додао да за сви у Прњавору знају за спор између Петра и Миладина Станића.

- А сада нека зна и цијела Република Српска. Он траје већ 20 година, а посљедњих 15 година води се судски поступак.  Ако је Станић на овај начин покушао да сачува своју политичку позицију и значај, онда је то јадно. Све је искључиво везано за породичне имовинске односе, и ту нема никаквих политичких конотација - нагласио је Додик.

Одбацујући сваки вид политичке конотације јучерашњег догађаја, Додик је рекао да се барата чињеницама, а не мржњом.

- Свака конотација да је то политички мотивисано може да буде само у кругу умова који перманетно у Републици Српској праве атмосферу лажи и атмосферу у којој се промовише лаж као врхунско достигнуће у политици - оцијенио је Додик и поручио да он то не ради.

Подсјећамо, Петар Станић пуцао је јуче у Кремни код Прњавора на Миладина Станића, шефа Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Српске. Пуцњава се десила око 16.45, након чега су службеници Полицијске станице Прњавор изашли на мјесто догађаја.

Повезане вијести:

У току криминалистичка обрада лица лишеног слободе у Прњавору