latinica  ћирилица
02/08/2021 |  08:09 ⇒ 14:33 | Аутор: РТРС

Љубав према плавој униформи у породици Благојевић (ВИДЕО)

Љубав према полицијском позиву у породици Благојевић из Градишке, преноси се са кољена на кољено. Тренутно у полицијској управи Градишка, осим оца Дејана, раде и син Бобан као и кћерка Дуња.
Породица Благојевић - Фото: РТРС
Породица БлагојевићФото: РТРС

Породица Благојевић као да је генетски предодређена за полицијски позив. Код оца Дејана љубав према плавој униформи родила се још у основној школи када је био припадник школске соабраћајне патроле. Син Бобан опредијелио се за саобраћајну струку. Бијелу полицијску шапку са поносом носи.

Најмлађа у продици Благојевић, Дуња, од малих ногу је заљубљена у полицијску униформу. Често је са очевом као клинка позирала испред објектива фотоапарата. Њен први сусрет са полицијском станицом био је доста необичан. Са само четри године одлучила је без знања мајке да потражи оца на радном мјесту.

Благојевићи раде у различитим службама Полицијске управе. Никада до сада нису заједно били у истој смјени. Због рада у смјени ријетка су и породична окупљања са мајком Биљаном која је задужена да Благојевићи на пословним задацима изгледају беспријекорно.

      View this post on Instagram

A post shared by MUP Republike Srpske (@mup.srpske)

 

За годину дана отац Дејан одлази у заслужену пензију. Каже да је са поносом цијело вријеме носио полицијску униформу. Пред његовим насљедницима тек је радни вијек. Бобан и Дуња кажу да нису погријешили приликом избора занимања. Очекују да ће љубав према полицијском позиву пренијети и својим потомцима и да ће лијепа традиција породице Благојевић бити настављена.