latinica  ћирилица
02/08/2021 |  12:18 ⇒ 15:14 | Аутор: РТРС

Бањалука: Вакциниција првом дозом Астра Зенеке и Спутњика

Становници Бањалуке данас ће, без претходног заказивања, на Бањалучком велесајму моћи да се вакцинишу првим дозама вакцина астра зенека и спутњик.
Вакцинални пункт (фото: Бојан Вујичић) -
Вакцинални пункт (фото: Бојан Вујичић)

Вакцинација се врши од 9.00 до 19.00 часова на вакциналном пункту у Бањалуци, саопштено је из Дома здравља.

Грађани ће, без претходног заказивања, моћи да буду вакцинисани до краја седмице. На располагању ће им бити прве дозе вакцина астра зенека и синофарм.

Вакцинација ће се сутра вршити од 8.00 до 19.00 часова на вакциналном пункту, у сриједу, 4. августа, од 11.00 до 19.00 часова, а у четвртак, 5. августа, од 14.00 до 19.00 часова.

Вакцинација без заказивања биће вршена и у петак, 6. августа, од 14.00 до 19.00 часова, а доступне ће бити прве дозе вакцина астра зенеке и синовак.

Из Дома здравља Бањалука су навели да у суботу, 7. августа, неће бити организована вакцинација без претходног наручивања јер ће се тај дан вршити ревакцинација другом дозом кинеске вакцине синофарм у периоду од 8.00 до 15.00 часова.

Како су навели, наставиће се вакцинација и на пунктовима у сеоским и приградским амбулантама породичне медицине, а најављен је долазак 308 грађана, који ће се ове седмице вакцинисати на пунктовима у сеоским и приградским амбулантама породичне медицине.

Вакцинација се врши у амбулантама породичне медицине Драгочај, Поткозарје, Верићи и Пискавица, док ће сутра вакцинација бити организована у амбулантама породичне медицине Врбања, Залужани и Мишин Хан.

У сриједу, 4. августа, вакцинација ће бити у амбулантама породичне медицине Српске Топлице, Карановац, Крупа на Врбасу и Бочац, а у четвртак, 5.августа у амбулантама породичне медицине Голеши, Кола и Агино Село.

У петак, 6. августа, вакцинација ће бити организована у амбулантама породичне медицине Борковићи, Бронзани Мајдан и Стричићи.