latinica  ћирилица
02/08/2021 |  12:43 ⇒ 18:26 | Аутор: РТРС

Служен парастос погинулим радницима УКЦ Републике Српске (ВИДЕО)

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем вијенаца на спомен-плочу у Универзитетском клиничком центру, а поводом Илиндана, одата је почаст за пет погинулих радника ове здравствене установе, који су живот дали за одбрану Републике Српске.
Парастос погинулим радницима УКЦ Републике Српске - Фото: СРНА
Парастос погинулим радницима УКЦ Републике СрпскеФото: СРНА

Некадашњи радник ове здравствене уставове, Горан Кајкут, страдао је код Добоја 1994. године. Имао је тада само 23 године, каже његова мајка која је присуствовала помену у УКЦ-у.

- Ово је тежак дан за мене и моју породицу. Захвална сам руководству УКЦ-а што су нас нису заборавили - рекла је Мирослава Кајкут.

Директор УКЦ-а Републике Српске Владо Ђајић рекао је да ће чланови ове установе чувати сјећање на своје раднике погинуле у Одбрамбено-отаџбинском рату и води бригу о њиховим породицама.

- Могу да се похвалим да смо их помогли у рјешавању многих животних проблема. Тако ће бити и убудуће. Нећемо дозволити да сјећање изблиједи - поручио је Ђајић.

Из борачке организације града Бањалука рекли су да је морална и свака друга обавеза, одавање почасти погинулим борцима и помоћи њиховим породицама.

- Не умиру они који се сахрањују, него они који се забораве. Данас је доказ да наши најмилији нису заборављени - навео је Горан Рогић предсједник Предсједништва Борачке организације града Бањалука.

Парастосу су присуствовали чланови породица погинулих, представници Борачке организације и запослени УКЦ-а.