latinica  ћирилица
02/08/2021 |  14:02 ⇒ 19:53 | Аутор: СРНА

Вишковић: Општинско признање доказ да нема ускостраначких гледања

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изразио је задовољство додјелом Повеље општине Соколац која је, како је истакао, доказ да не постоје ускостраначка гледања већ да се може радити и развија Република Српска од истока до запада.
Вишковићу уручена Повеља општине Соколац - Фото: СРНА
Вишковићу уручена Повеља општине СоколацФото: СРНА

Вишковић је честитао грађанима општине Соколац и свештенству храма Светог пророка Илије Дан општине и славу и изразио задовољство што су му одборници Скупштине општине додијелили Повељу, највеће општинско признање.

- То је доказ да можемо радити и да немамо ускостраначка гледања, него да свако ради у оквиру својих надлежности и да развијамо Републику Српску од Требина до Новог Града - рекао је Вишковић након што му је додијељена Повеља општине Соколац.

Он је напоменуо да је општина Соколац у протеклом периоду имала пуну подршку Владе Српске и да ће тако бити и у наредном периоду, те навео да има значајан број пројеката који треба да се региструју на подручју града Источно Сарајево.

Вишковић је додао да је у процесу пројектовање главног идејног пројекта "брзе саобраћајанице" или "треће траке" од Власенице према Подроманији и у наредном периоду се планира етапна изградња те траке да би олакшали живот људи на овом простору.

- Ми смо већ кренули на подручју Града и у протеклих двадесетак дана расписани су тендери за изградњу студентског дома у Лукавици, јуче је покренута процедура за расписивање тендера за изградњу факултета за физичку културу на Палама. Улажемо у Олимпијски центар Јахорина, побољшавамо путну инфраструктуру и радимо на свим пројектима који су од општег интереса за све грађане на овом простору - рекао је премијер Српске.

Вишковић је навео да је на подручју општине Соколац најзначајније питање водовод који је рађен у претходном периоду, а сада се приводи крају.