latinica  ћирилица
02/08/2021 |  14:45 ⇒ 20:43 | Аутор: СРНА

Предојевић: Одлука Тужилаштва БиХ не води помирењу

Предсједник Борачке организације града Приједора Зоран Предојевић изјавио је да одлука Тужилаштва БиХ о неспровођењу истраге у вези са ратним злочином почињеним над 39 особа српске националности у Приједору 30. маја 1992. године не води ка помирењу два народа већ да само продубљује јаз између људи који вијековима живе на једном простору.
Зоран Предојевић - Фото: СРНА
Зоран ПредојевићФото: СРНА

- Са жаљенем смо чули ову вијест, иако је полиција прикупила све доказе који су потврђивали намјере и учешће паравојних муслиманских снага у нападу на Приједор. Ништа нас не би изненадило да се у будућности почне судити и мртвим Србима за све што се догодило 1992. на просторима тадашње општине Приједор - рекао је Предојевић Срни.

Он је изразио увјерење да ће превладати разум, да се неће прикупљати политички поени и да ће се рационално размишљати и доносити одлуке у корист грађана Републике Српске.

- И ова одлука Тужилаштва показатељ је да је оправдана реакција српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика о наметнутим законима која је наишла на пуну подршку у Приједору гдје је само у Борачкој организацији за три дана прикупљено више од 1.200 потписа - навео је Предојевић.

Он је најавио да ће борци и убудуће подржати све оне који се боре за равноправност српског народа у БиХ.

- У овом моменту та равноправност је одлукама правосуђа веома угрожена и унесени су страх и немир у српско становништво - додао је Предојевић.

Тужилаштво БиХ донијело је одлуку о неспровођењу истраге у вези са ратним злочином почињеним над 39 особа српске националности на подручју Приједора 30. маја 1992. године.