latinica  ћирилица
02/08/2021 |  18:23 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Соколац обиљежио крсну славу - Повеља општине Вишковићу (ВИДЕО)

Поводом Дана општине Соколац и крсне славе храма Светог пророка Илије, једногласном одлуком одборника СО повеља општине, као највеће признање за допринос развоју ове године је додијељена предједнику Владе Радовану Вишковићу.
Вишковић - Дан и крсна слава Сокоца - Фото: СРНА
Вишковић - Дан и крсна слава СокоцаФото: СРНА

Одлука је образложена заслугом Владе и премијера за развој Сокоца, упркос проблемима узрокованим пандемијом.

Соколац је биљежио привредни раст упркос изазовима које је донијела пандемија ковида, а захваљујући подршци Владе Републике Српске, пребродили су и тешку финансијску ситуацију у којој су били, попут већине локалних заједница.

Начелник општине Милован Бјелица каже да развој није заустављен а акценат је на туризму, бољој инфраструктури, привреди...

- Никада врата Владе нису била затворена за Соколац, рјешавали смо најбитније. На Сокоцу се налази и Српско војничко спомен-гробље "Мали зејтинлик" и нова насеља настала након егзодуса сарајевских Срба, због чега је неопходна изградња нове инфаструктуре - рекао је Бјелица.

Соколац јесте по површини највећа општина Источног Сарајева, али има и значајнијих потенцијала.

Предсједник Владе изразио је задовољство додјелом Повеље, поручујући да је ова локална заједница имала, а и убудуће ће имати подршку Владе.

Осим довршетака водовода, и локалне путне инфраструктуре, у наредном периоду приоритет ће бити израда главног и идејног пројекта "брзе саобраћајнице" или "треће траке" од Власенице према Подроманији која ће се, како је најављено, градити етапно.