latinica  ћирилица
03/08/2021 |  16:22 ⇒ 18:42 | Аутор: СРНА

Влада Србије ће подржати отварање иновационог центра у Зворнику (ВИДЕО)

Министар за иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић изјавио је данас да ће Влада Србије подржати отварање иновациони стартап центра у Зворнику који би заједно са других 25 центара у Србији био дио једног интегрисаног система.
Ненад Поповић (Фото: alo.rs) -
Ненад Поповић (Фото: alo.rs)

Поповић је након састанка са градоначелником Зворника Зораном Стевановићем рекао новинарима да би у овом центру млади људи имали могућност да усавршавају знање и добију стручну, финансијску и менторску помоћ.

Он је нагласио да је Влада Србије спремна да финансира овај пројекат у Републици Српској како би млади имали могућност овдје да живе и да оснивају своје компаније.

Поповић је рекао да будућност Србије и Републике Српске види у развоју иновација и дигитализације и подсјетио да је јуче у Малом Зворнику отворен Иновациони центар, те да ће за два мјесеца и Лозница добити најсавременији центар такве врсте у овом дијелу Европе.

Он је навео да је са градоначелником Зворника разговарао и о другим еколошким пројектима на овом подручју.

Стевановић је рекао да је са Поповићем разговарао о више тема, а једна од њих је и изграња стартап центра у Малом Зворнику, односно реализацији идеје да се такав центар направи и у Зворнику.

- Било је ријечи и о другим пројектима које ћемо кандидовати према Влади Србије, од којих су неки заједнички проблеми, као што је санација дивље депоније у Тилић ади у близини зворничког насеља Каракај - рекао је Стевановић.

Градоначелник је захвалио Влади и руководству Србије на свему што су учинили и чине за град Зворник.

- Влада Србије је реализовала неколико пројеката на зворничком продручју, од којих су реконструкција Моста краља Александра Првог Карађорђевића, Дома здравља и Опште болнице са значајним новчаним учешћем - рекао је Стевановић.