latinica  ћирилица
04/08/2021 |  11:01 ⇒ 11:01 | Аутор: СРНА

Вишковић: Одлазак Лазанског губитак за српску дипломатију и цјелокупну јавност

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је у телеграму саучешћа да одлазак амбасадора Србије у Руској Федерацији Мирослава Лазанског представља губитак за српску дипломатију у цјелокупну српску јавност.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је нагласио да ће Лазански остати упамћен као велики човјек, дипломата, врстан војни аналитичар и новинар, који је својим животним ангажманом оставио дубок и неизбрисив траг у јавном и друштвеном животу Србије, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Премијер Српске упутио је телеграм саучешћа породици Лазански, предсједнику Србије Александру Вучићу и министру спољних послова Србије Николи Селаковићу.

- Са великом тугом и жаљењем сам примио вијест о изненедној смрти амбасадора Лазанског. Искрено саосјећајући у болу који вас је задесио, у име Владе Републике Српске и своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа - наводи се у телеграму.

Амбасадор Србије у Русији, новинар, писац и војни коментатор Мирослав Лазански преминуо је у Београду у 71. години живота.