latinica  ћирилица
04/08/2021 |  16:52 ⇒ 17:08 | Аутор: РТРС

Дјевојчица из Берковића свјесна и витално стабилна (ВИДЕО)

Тринаестогодишња дјевојчица из Берковића, која је данас у тешком здравственом стању транспортована из Требиња хеликоптером Хеликоптерског сервиса у Универзитетско-клинички центар у Бањалуци, свјесна је и витално стабилна, с тим да њено стање захтијева интензивно праћење, речено је за РТРС у УКЦ-у Српске.
УКЦ Републике Српске - Фото: РТРС
УКЦ Републике СрпскеФото: РТРС

Из УКЦ-а је речено да је дјевојчица хоспитализована на Одјељењу интензивне његе и терапије.

Према ријечима докторке Биљане Бањац, укључени су сви терапијски протоколи и обављена потребна дијагностика.

Начелнице Одјељења за педијатрију и неонаталогију требињске Болнице Љиљана Буха изјавила је за РТРС да је дјевојчица примљена јутрос на ово одјељење у тешком клиничком стању, те да је транспорт хеликоптером у Бањалуку било најбоље рјешење.

- Била је у врло тешком стању и пет, шест сати транспорта копненим путем просто није било могуће. Њено стање би се значајно погоршало, а тиме би се угрозило њено даље здравље и будућност - рекла је Буха.

Она је истакла добру сарадњу са Хеликоптерским сервисом Српске.

- Хеликоптерски сервис Републике Српске сваки пут нама излази у сусрет, невјероватно лако комуницирамо с њима и осјећамо се сигурно сваки пут када се сјетимо да траснпорт може да се обави и тим путем - нагласила је Буха.

Дјевојчица је јутрос је примљена у требињску Болницу у тешком клиничком стању - коми изазваној шећерном болести, након чега је хеликоптером Хеликоптерског сервиса Српске пребачена у УКЦ у Бањалуци.