latinica  ћирилица
04/08/2021 |  20:46 ⇒ 05/08/2021 | 08:45 | Аутор: РТРС

Додик: Наш свети завјет је мир (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је у обраћању на централној државној церемонији у Бусијама поводом Дана сјећања на страдале и прогнане Србе у хрватској војној акцији "Олуја" да су Срби страдалнички народ који је слободу увијек дијелио са другима.
Милорад Додик (Фото: Раде Прелевић) -
Милорад Додик (Фото: Раде Прелевић)

- Окупљени смо захвљаујући томе што су Србија и Српска прихватиле приједлог предсједника Александра Вучића да на овај дан обиљежавамо и памтимо страдање библијских размјера, још једно у низу које се десило Србима - рекао је Додик.

Он је указао да су данас простори гдје су живјели Срби пусти и празни. 

- Тамо нису дозволили народу ни да се врати да би остварио своја имовинска друга права - рекао је Додик.

Додик је истакао да је историја српског народа пуна страдања, али да нису успјели у намјери да истријебе Србе, који данас имају Србију и Републику Српску.

- Морамо да будемо окупљени око оног што је наш свети завјет а то је мир - поручио је Додик.

Он је истакао да српски народ и Република Српска неће одустати од својих права, те да хоће снажну и стабилну Републику.

- Ми нећемо да ћутимо и ми ћемо се борити против неправде коју смо доживјели и доживљавамо у континуитету. Хоћемо снажну и стабилну Републику, ништа не тражимо него да Република Српска буде оно што је њој дато у Дејтонском споразуму и шта пише у Уставу БиХ. Они су давно то нама отели, а ми желимо да то имамо. Ја мислим да је то легитиман политички циљ -нагласио је Додик.